Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Magazine-archief

Winternummer magazine Levende Have

2014/11

Het thema van het winternummer is afrasteringen.Welk hekwerk of elektrische afrastering is geschikt voor welke diersoort? Verder in de serie Dier & thuis: Paarden zijn alles voor moeder en dochter, nieuw leven voor het Nederlands landvarken, een interview met Gerard van Eckeveld en Tinus Boomsma over 175 jaar Arie Blok en de uitslag van een enquête: hoe oud wordt een kip?
Herfsteditie Levende Have

2014/08

Het thema van het herfstnummer is: praktische producten. Een overzicht van 24 producten, met veel lezersaanbiedingen. Verder een interview met Henk Slaghuis over het Nederlands Groot Yorkshire varken, een uitgebreid artikel over de ontwikkeling van een vaccin tegen Afrikaanse paardenpest, portretten van de Narrangasett kalkoen, het Ryelandschaap en zes zeldzame hoenderrassen. Ook aandacht voor verrassende vriendschappen tussen dieren en de ''uitvinding'' van de combikip.
Zomereditie Levende Have & alles over kippen

2014/05

Het thema van het zomernummer is: insecten en parasieten. Met een overzicht van de vele beestjes die het leven van kippen, koeien, varkens, paarden, schapen en geiten zuur kunnen maken. Verder een interview met Cis van Vuure over het koninkpaard, een artikel over het fokken van landgeiten, portretten van de Wolmerino, de Smaragdeend en het Vlaamspaard, en zes krielrassen die goed gehouden kunnen worden in een ren.
Voorjaars editie Levende Have & alles over kippen

2014/02

Het thema van het voorjaarsnummer is Nieuw leven. Met veel tips over wat de doen en wat niet te doen bij de geboorte van kippen, koeien, varkens, paarden, konijnen, schapen en geiten. Verder een interview met Hans Hopster over risicovolle rassen, een artikel over een jonge dierenarts die zich specialiseert op het gebied van hobbydieren, portretten van de Wallische geit en de Romeinse gans, en zes goede broeders op een rij.
Winter editie Levende Have & alles over kippen

2013/11

In het winternummer veel aandacht voor het thema: voeding in de winter. Verder een interview met drie voerproducenten over gestegen grondstoffenprijzen, een reportage over hobbydierhouders in de Beemster, portretten van het Nederlands landvarken en het Kärntner brilschaap, en een beeldverhaal over de training van Working Kelpies met loopeenden. Ook een gesprek met fokster van Chabokrielen, en zes vleeskippenrassen op een rij.
Levende Have magazine aug 2013

2013/08

In dit nummer onder meer een interview met alpacafokkers Gert en Margreet Joling over de positieflijst, een reportage over de Orpingtons van Jose Kramer, een artikel over de Dartmoor pony, kruiden voor geiten, de verzorging van een konijnenvacht, en een eilandje van duurzaamheid in Zelhem. De rubriek tweestrijd is gewijd aan de komst van de wolf. Verder portretten van het zijdehoen en de Nederlandse hoogvlieger.
Levende Have magazine juni 2013

2013/06

In dit nummer onder meer een interview met imker Jan Dommerholt, een reportage over een keuring van Dexterkoeien, een artikel over Curly horses, voeding van alpaca's en schuilhokken in Vlaanderen. Verder portretten van Moderne Engelse vechtkrielen en de Twentse landgans.
Levende Have en Alles over kippen

2013/04

In dit nummer onder meer een interview met Frans Stolk over de toekomst van de geitenfokkerij, het varkenshuis in Annerveenschekanaal, de Texelaar, Camelidynamics, schuilstallen in verschillende gemeenten, Barnevelders in een nieuwe kleurslag, de Lakenvelderkip, het hanteren van pluimvee en een aflevering in de serie een dorp vol dieren: Veessen.
Levende Have en Alles over kippen

2013/02

In dit nummer onder meer een interview met Guus Koch over vogelgriep, een portret van het Meishan varken, een overzicht van klim- en schuilgelegenheden voor geiten, een reportage over Nederlandse landgeiten in de Mariapeel en aandacht voor het seksen van kuikens, de Brabanter en pauwen.
Levende Have en Alles over kippen

2012/12

In dit nummer onder meer een reportage over kinderboerderij De Elzenhoek, over het Ouessantschaap, een weiland vol alpacahengsten, het Watusirund, een interview over onze relatie met dieren, bijvriendelijk bijen houden, de Uilebaard, eenden in de winter en de eerste aflevering van een nieuwe serie over duurzaamheid.