Magazine Levende Have

TIEN JAARGANGEN LEVENDE HAVE
Het magazine Levende Have - een onafhankelijk en fraai geïllustreerd tijdschrift voor de hobbymatige en kleinschalige houders van boerderijdieren - verscheen in november 2014 voor het laatst. Tien jaargangen lang verzamelde de redactie een schat een informatie. Veel nummers zijn nog verkrijgbaar. 

Complete jaargangen zijn voor slechts €10 te verkrijgen via de webshop

 

Winternummer Levende Have

Het thema van het winternummer is afrasteringen.Welk hekwerk of elektrische afrastering is geschikt voor welke diersoort? Verder in de serie Dier & thuis: Paarden zijn alles voor moeder en dochter, nieuw leven voor het Nederlands landvarken, een interview met Gerard van Eckeveld en Tinus Boomsma over 175 jaar Arie Blok en de uitslag van een enquête: hoe oud wordt een kip?

Herfsteditie Levende Have

Het thema van het herfstnummer is: praktische producten. Een overzicht van 24 producten, met veel lezersaanbiedingen. Verder een interview met Henk Slaghuis over het Nederlands Groot Yorkshire varken, een uitgebreid artikel over de ontwikkeling van een vaccin tegen Afrikaanse paardenpest, portretten van de Narrangasett kalkoen, het Ryelandschaap en zes zeldzame hoenderrassen. Ook aandacht voor verrassende vriendschappen tussen dieren en de ''uitvinding'' van de combikip.

Zomereditie Levende Have & alles over kippen

Het thema van het zomernummer is: insecten en parasieten. Met een overzicht van de vele beestjes die het leven van kippen, koeien, varkens, paarden, schapen en geiten zuur kunnen maken. Verder een interview met Cis van Vuure over het koninkpaard, een artikel over het fokken van landgeiten, portretten van de Wolmerino, de Smaragdeend en het Vlaamspaard, en zes krielrassen die goed gehouden kunnen worden in een ren.

Voorjaars editie Levende Have & alles over kippen

Het thema van het voorjaarsnummer is Nieuw leven. Met veel tips over wat de doen en wat niet te doen bij de geboorte van kippen, koeien, varkens, paarden, konijnen, schapen en geiten. Verder een interview met Hans Hopster over risicovolle rassen, een artikel over een jonge dierenarts die zich specialiseert op het gebied van hobbydieren, portretten van de Wallische geit en de Romeinse gans, en zes goede broeders op een rij.

Winter editie Levende Have & alles over kippen

In het winternummer veel aandacht voor het thema: voeding in de winter. Verder een interview met drie voerproducenten over gestegen grondstoffenprijzen, een reportage over hobbydierhouders in de Beemster, portretten van het Nederlands landvarken en het Kärntner brilschaap, en een beeldverhaal over de training van Working Kelpies met loopeenden. Ook een gesprek met fokster van Chabokrielen, en zes vleeskippenrassen op een rij.

Levende Have magazine aug 2013

In dit nummer onder meer een interview met alpacafokkers Gert en Margreet Joling over de positieflijst, een reportage over de Orpingtons van Jose Kramer, een artikel over de Dartmoor pony, kruiden voor geiten, de verzorging van een konijnenvacht, en een eilandje van duurzaamheid in Zelhem. De rubriek tweestrijd is gewijd aan de komst van de wolf. Verder portretten van het zijdehoen en de Nederlandse hoogvlieger.

Levende Have magazine juni 2013

In dit nummer onder meer een interview met imker Jan Dommerholt, een reportage over een keuring van Dexterkoeien, een artikel over Curly horses, voeding van alpaca's en schuilhokken in Vlaanderen. Verder portretten van Moderne Engelse vechtkrielen en de Twentse landgans. Klik op de datum voor een volledig overzicht en een preview.

Levende Have en Alles over kippen

In dit nummer onder meer een interview met Frans Stolk over de toekomst van de geitenfokkerij, het varkenshuis in Annerveenschekanaal, de Texelaar, Camelidynamics, schuilstallen in verschillende gemeenten, Barnevelders in een nieuwe kleurslag, de Lakenvelderkip en Veessen, een dorp vol dieren. Klik op de datum voor een volledig overzicht en een preview.

Levende Have en Alles over kippen

In dit nummer onder meer een interview met Guus Koch over vogelgriep, een portret van het Meishan varken, en een reportage over Nederlandse landgeiten in de Mariapeel. Klik op de link voor een volledig overzicht en een preview.

Pagina's