Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Franse kunstenaar broedt twaalf eieren uit

Ingediend door jinke op 30 maart 2017 - 15:30

Update 19 april 2017

In het Parijse Palais de Tokyo zit sinds enige tijd de Franse performance kunstenaar Abraham Poincheval op twaalf eieren. De eerste kuikens zijn net uitgekomen. Zijn kunstwerk heet ''Oeuf''.

Om zichzelf warm te houden heeft hij zich omhuld met een door de Koreaanse kunstenaar Seglui Lee ontworpen deken en zit hij in een kubus van plexiglas. Poincheval doet wel vaker bijzondere dingen. Zo verbleef hij enige tijd in de buik van een opgezette beer en in een stenen sarcofaag.

Het idee voor zijn nieuwste performance ontleende hij aan het verhaal Toine van de schrijver Guy de Maupassant. In dat verhaal is een man door ziekte langdurig aan het bed gekluisterd. Zijn vrouw maakte van de gelegenheid gebruik door hem eieren te laten uitbroeden. Poincheval, boerenzoon uit Normandie, schenkt de kuikens, zodra die zjn uitgekomen, aan zijn ouders.

Redactie Levende Have
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.