Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Slow Food Presidium-status voor Twentse landgans

Ingediend door jinke op 21 februari 2017 - 12:26
De Twentse landgans heeft een Presidium-status verkregen van Slow Food. Het is daarmee het zevende zeldzame ras in Nederland dat een dergelijke status van pure, eerlijke en lekkere producten heeft bereikt.
Slow Food is een internationale organisatie die waardevolle producten en rassen wil behouden voor het nageslacht. In een Presidium werken Slow Food-leden samen met boeren en ambachtelijke producenten aan het behoud van de authentieke streekproducten van de Ark van de Smaak.
 
De presidium status voor de Twentse landgans is binnengehaald door een samenwerkingsverband van fokkers en producenten. Vijf jaar geleden werd de Twentse landgans al opgenomen in de Ark van de Smaak. Er moesten voldoende ganzen aanwezig zijn om ook de presidium-status te verkrijgen. 
De Twentse landgans voldoet nu aan de criteria van Slow Food. Fokkers hopen dat ze in staat zijn de Twentse landgans als traditioneel product uit het oosten van Nederland in het hele land op de menukaart te krijgen. 

Redactie Levend Have/bron: Zeldzaam Huisdier
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.