Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Vogelmarkten in China taboe

Ingediend door jinke op 18 februari 2017 - 11:51

In het midden en zuiden van China zijn vogelmarkten sinds kort taboe.Er doen zich teveel besmettingen met vogelgriep voor bij de bezoekers. Het aantal dodelijke slachtoffers is in korte tijd opgelopen tot boven de honderd. 

China kampt met een ernstige uitbraak van het H7N9-virus. In december werden 106 mensen ziek, waarvan er twintig zijn overleden, in januari telde China 192 besmettingen met 79 doden. Contact met levend pluimvee en hun uitwerpselen wordt als belangrijke oorzaak gezien.

De Wereld Gezondheids Organisatie WHO waarschuwt al geruime tijd voor de wereldwijde verspreiding van verschillende vogelgriepvarianten. In bijna veertig landen zijn nieuwe uitbraken van hoogpathogeen virus gerapporteerd. De snelle verspreiding en de aantallen uitbraken van verschillende virustypen hebben de WHO in hoge staat van paraatheid gebracht. "De wereld is sinds 2009 beter voorbereid op een grieppandemie, maar nog niet goed genoeg'', aldus de WHO.

Redactie Levende Have/Bron: NBCnews

Dossier

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.